Belépés
Provence-i töltött cukkini és paradicsom
A mediterrán konyha kimondottan kedveli a töltött zöldégeket, amit fűszeres darált hússal töltenek meg. Többnyire sovány borjúhúst használnak hozzá, ami még nyersen összemixelnek a zöldségek kivájt belsejével, fűszerekkel, hagymával és fokhagymával, semmi más nem kerül a töltelékbe, így szénhidrát- és zsírszegény, bármilyen diétába, paleo étrendbe is beilleszthető az ő változatuk. ...
2017-07-26 11:59:52
Anyukám sóletje
...hozzávalók / 8 adag

50 dkg fehérbab
25 dkg gersli
2 db füstölt libamell (1-2 db)
40 dkg marhafelsál
2 közepes db vöröshagyma
3 ek fűszerpaprika
2 kávéskanál só
bors ízlés szerint
1 kávéskanál szódabikarbóna
3 gerezd fokhagyma

elkészítés

A babot éjszakára beáztatjuk annyi vízbe, amennyi kb. 5 ujjnyival ell...
2016-12-09 22:00:36
Fehérbab-gulyás pulykacombbal
Fehérbab-gulyás pulykacombbal

Hozzávalók

1 kg bab (száraz fehér)
1 kg leveszöldség (vegyes)
1,2 kg pulykacomb (2 db)
1/2 kg füstölt sertésoldalas
5 evőkanál tejföl
2 evőkanál liszt
2 kávéskanál őrölt pirospaprika
kevés só
néhány babérlevél
kevés csombor (borsikafű)
...
2015-12-08 23:27:24
Heti menü ajánlat – 2015. december 7-13.
Még mindig késésben van a heti menü megjelenítése a honlapon,
így csak ma tudom feltenni.

Heti menü ajánlat - 2015. december 7-13.

Hétfő:

Előétel: Gesztenyekrémleves
Főétel: Hagyományos paprikás krumpli
Desszert: Narancsos muffin
Vegetáriánus ajánlat: Paprikás krumpli galuskával

Kedd :

Előétel: Paló...
2015-12-07 21:52:12
Pulykát az ünnepi asztalra!
Pulykát az ünnepi asztalra!

Az elmúlt évek folyamán a pulyka a magyar háztartások jelentős részében a karácsonyi menü sztárjává vált. Ami nem is csoda, hiszen könnyen elkészíthető, sokféleképp ízesíthető, bármivel tölthető és nagyon kiadós.

A pulyka igen régóta együtt él az emberiséggel. A kutatók szerint az első pulykák már 10 millió évvel ezelőtt is roha...
2014-12-23 22:59:36
.. a strandon mindent megesznek a népek,
...
izgalmas riportkönyv jelent meg nemrég a magyar éttermek, büfék, vendéglátóhelyek világáról. Kordos Szabolcs Eszem-iszom Hungary - Merülj alá a vendéglátás világába (XXI. Század Kiadó Kft., 2014) című kötetét akár botránykönyvnek is nevezhetnénk - de leginkább az a botrányos, hogy mivel találkozunk valójában a tányérunkon egy-egy jó hírű étteremben, vagy akár egy balatoni büf...
2014-07-09 13:19:32
Mit szóltok ehhez magyar éttermek gyomorforgató trükkjeihez?
A magyar éttermek gyomorforgató trükkjei: mi van a tányéron valójában?

Hogy készül pontosan az éttermi töltött káposzta? Hogy kerül egy kecske szőröstől-bőröstől a balatoni büfébe? Mi a titka az álomsárga burgonyának? A magyar éttermek titkairól rántja le a leplet egy nemrég megjelent botránykönyv.

Izgalmas riportkönyv jelent meg nemrég a magyar éttermek, büfé...
2014-05-31 22:04:20
magyar éttermek gyomorforgató trükkjei
... A magyar éttermek gyomorforgató trükkjei: mi van a tányéron valójában?

Hogy készül pontosan az éttermi töltött káposzta? Hogy kerül egy kecske szőröstől-bőröstől a balatoni büfébe? Mi a titka az álomsárga burgonyának? A magyar éttermek titkairól rántja le a leplet egy nemrég megjelent botránykönyv.

Izgalmas riportkönyv jelent meg nemrég a magyar éttermek, büf...
2014-05-31 22:02:24
A magyar éttermek gyomorforgató trükkjei
A magyar éttermek gyomorforgató trükkjei: mi van a tányéron valójában?
Pénzcentrum.hu

Hogy készül pontosan az éttermi töltött káposzta? Hogy kerül egy kecske szőröstől-bőröstől a balatoni büfébe? Mi a titka az álom sárgaburgonyának? A magyar éttermek titkairól rántja le a leplet egy nemrég megjelent botránykönyv.

Izgalmas riportkönyv jelent meg nemrég ...
2014-05-30 11:02:03
Valami ilyesmi lett
Aratóleves

Hozzávalók: 50 dkg sertéslapocka, 20 dkg füstölt kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 TV paprika, 2 paradicsom, 40 dkg savanyú káposzta,15 dkg árpagyöngy, 3 dl tejföl, 3 babérlevél, só, őrölt bors.

A húst megmossuk, felkockázzuk. A paradicsomot, a paprikát, a kolbászt felkarikázzuk. A vöröshagymát és a szalonnát apró kockákr...
2014-02-27 02:36:59
1 2 3 4 
Címkék: Kordos Szabolcs Eszem-iszom Hungary, Század Kiadó Kft, ünnepi asztalra, strandon mindent, magyar éttermek, mediterrán konyha, töltött zöldégeket, zöldségek kivájt, babot éjszakára, heti menü, elmúlt évek, magyar háztartások, karácsonyi menü, pulyka igen, kutatók szerint, első pulykák, vendéglátás világába, tányérunkon egy-egy, tányéron valójában, éttermi töltött, balatoni büfébe, álomsárga burgonyának, nemrég megjelent, álom sárgaburgonyának, húst megmossuk, kolbászt felkarikázzuk, szalonnát apró, vendéglátóhelyek, sárgaburgonyának, botránykönyvnek, szódabikarbóna, gyomorforgató, összemixelnek, megjelenítése, beilleszthető, pulykacombbal, fűszerpaprika, sertéslapocka, sertésoldalas, felkarikázzuk, botránykönyv, nevezhetnénk, vöröshagymát, leveszöldség, felkockázzuk, paradicsomot, emberiséggel, pirospaprika, vegetáriánus, fokhagymával, elkészíthető, kimondottan, trükkjeihez, burgonyának, fűszerekkel, pénzcentrum, riportkönyv, vöröshagyma, háztartások, marhafelsál, zsírszegény, sokféleképp, találkozunk, hagyományos,
© 2013 TVN.HU Kft.